Известие

Collapse
No announcement yet.

155-цата придърпва - проблема открит, но как да се отстрани?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 155-цата придърпва - проблема открит, но как да се отстрани?

Здравейте. Преди няколко седмици сложих ГИ на моя "Алфредо", и както често става, тогава излизат някой проблемчета. Всичко беше наред, вървеше си супер, разхода си и беше нормален, но се появи едно много неприятно придърпване, дори клатене в някой от случайте. И то само в един определен режим на работа - между 1200-1500оборота, при нормално потегляне т.е. нито да потеглиш мноого плавно, нито да потеглиш бързо. В последните два случея не се усеща. Има го и на газ и на бензин, като обаче на бензин е много леко, и може и да не ти направи впечатление.

Момчетата, при които ходя, може би 10-15часа се чудеха от къде може да идва този проблем. Пробваха и мериха абсолютно всичко, което се сетиха, и което би могло да е причината, и накрая разбира се, при голяма упоритост, успяха да определят източника на това придърпване. А именно елемент №6 от снимката (линк към епер-а). Когато изключим едната букса, влизаща в него, придърпването изчезва, но пък за сметка на това осезаемо намалява мощността на автомобила.

Някой играл ли си е с въпросния елемент, и каква точно е функцията му, че последните няколко дни чух различни варианти. Също така, има ли някакви особености при свалянето му, а и има ли какво да му се оправя? Къде да търсим точно проблема? Ако евентуално не успеем да го оправим, втората употреба вариант ли е за този елемент?

В един магазин ми съобщиха невероятна цена за въпросният елемент, което ако е реалната му цена, просто ще трябва да се примиря с придърпването

Благодаря предварително на всички отзовали се
    Attached Files
    Last edited by tx3m; d.m.y г., 20:59.
    155 1.8ТС 8в 129к.с. '93год.

Това ограденото е електро клапана на вариатора.. Съмнявам се проблемите ти да идват от там...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Еми до там успяха да стеснят кръга. Както казах, когато се изкючи придръпването спира. Като се включи пак започва. Ако не е от него, къде да се търси проблемът?

Comment

Да не ти е разшлякано моторчето за празния ход.
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
          Да не ти е разшлякано моторчето за празния ход.
          На празен ход оборотите си се държат стабилно, така че не мисля че е от там. А и ако беше от там, има ли логика при изключване на буксата на въпросния клапан на вариатора, придръпването да спира?

Comment

Само на мене ли ми идва на акъла, че може да не е зацепен правилно ангренажа и като изключат вариатора, осраното положение се пооправя малко!
            Знаете, че не съм спец по ТС, но логиката го налага.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Само на мене ли ми идва на акъла, че може да не е зацепен правилно ангренажа и като изключат вариатора, осраното положение се пооправя малко!
              Абе... Съмнявам се да не са зацепили веригата като хората
              Ако е блокирал вариатора и така е зацепвана може и да се получи нещо такова ама не ми се вярва..
              Валовете си имат белези ,а кои ли сменя верига...
              Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 21:22.

Comment

Тва е 8в. а проблема се е появил изведнъж.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Тва е 8в. а проблема се е появил изведнъж.
                  По-скоро аз бих тествал еи така за идеята да откача едната бобина, да покарам малко а после да я закача и соответно откача другата и пак да покарам! По този начин ще се разбере до някаква степен дали е проблема "високоволтов" (свещи кабели бобина комутатор) или не...
                  Другото което ми е в главата е ланда сонда , откачане на кабелите и проба без нея...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                    По-скоро аз бих тествал еи така за идеята да откача едната бобина, да покарам малко а после да я закача и соответно откача другата и пак да покарам! По този начин ще се разбере до някаква степен дали е проблема "високоволтов" (свещи кабели бобина комутатор) или не...
                    Другото което ми е в главата е ланда сонда , откачане на кабелите и проба без нея...
                    При тестовете бяха проверени и бобините, алтернатора, акумулатора, кабелите, свещите, комутаторите, ламбда сондата, като никъде нямаше проблеми. За това и в крайна сметка решика, че е нещо свързано с въпросния клапан. Някакви други предположения?

Comment

Колега има логика това което казваш и от всичко излиза че колата ти работи с по голямо предварение от нормалното и понеже си с газова уредба ,а наи сигурния начин да расипеш една Алфа е да и сложиш газ,и понеже тази кола гледа и дебитомера за да регулира предварението и понеже може да е пукнала малко макар че газовата неразборедба ти е от инжекционен тип и не би трябвало да пука ,ма кои знае и особено след намесата на газаджиите винаги щетите са големи ,аз просто незнам какво да ти кажа.Обърни се към газаджиите и ако намерат решение ще е добре има във форума и тема алфи на газ там евентуално може да ти помогнат.Поздрави и ти желая успех.
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от tx3m Покажи съобщение
                        При тестовете бяха проверени и бобините, алтернатора, акумулатора, кабелите, свещите, комутаторите, ламбда сондата, като никъде нямаше проблеми. За това и в крайна сметка решика, че е нещо свързано с въпросния клапан. Някакви други предположения?
                        Някои от гореизброените неща могат единствено да се тестват със смяна... Дано така сте ги пробвали иначе все едно не сте!

Comment

Някои от гореизброените неща могат единствено да се тестват със смяна... Дано така сте ги пробвали иначе все едно не сте!
                          Свещите и кабелите се смениха, за останалите се пробваха както на място, така и в движение, като всички показатели си бяха наред...

Comment

Абе... Съмнявам се да не са зацепили веригата като хората
                            Ако е блокирал вариатора и така е зацепвана може и да се получи нещо такова ама не ми се вярва..
                            Валовете си имат белези ,а кои ли сменя верига...
                            Ха така!
                            Аз пък не вярвам на никого!
                            А точно като не се сменява веригата е много възможно да е прещракала, щото то и обтегача...
                            Абе не е зле да се погледне.
                            И колега, откачете датчика за температура на въздуха и пробвайте без него. Намира се на тръбата преди дросела. И не се бой! Компа ти няма толкова акъл, че да се побърква.
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ха така!
                              Аз пък не вярвам на никого!
                              А точно като не се сменява веригата е много възможно да е прещракала, щото то и обтегача...
                              Абе не е зле да се погледне.
                              И колега, откачете датчика за температура на въздуха и пробвайте без него. Намира се на тръбата преди дросела. И не се бой! Компа ти няма толкова акъл, че да се побърква.
                              Не че нещо но датчика за температурата на входящия въздух нее ли в дебитомера?!

Comment

Working...
                              X